Puuvärit

13 tammikuuta 2020

Tampere, Suomi
Nyt kun meillä Suomessa vallitsee loputtoman pitkä marraskuu, pitää väriä ja auringonpaistetta etsiä jostakin muualta kuin ympäristöstä. Viikonloppuna pilvet sattui rakoilemaan keskipäivällä sen verran, että meidän keittiön valtasi muutamaksi tunniksi ihana, jopa keväinen tunnelma. Aurinko siivilöityi kauniisti verhojen lomitse ja päätin sen kunniaksi keittää kahvit ja viimeistellä lasten seurana värittämäni piirroksen.
piirros, kuvitus, puuvärit, Anna-Maria Mäkelä, kukka
piirros, kuvitus, puuvärit, Anna-Maria Mäkelä, kukka, kotona, sisustus, marimekko, oona

Jostakin syystä Elliä ei kiinnosta nykyään yhtään nukahtaminen. Yleensä nukkumaan meno, oli sitten päivä tai ilta, on puolen tunnin tai pahimmillaan parin tunnin operaatio. Minulla on sellainen käsitys että nämä pienten lasten nukkumiseen liittyvät muutokset kuuluu asiaan ja niihin liittyy jotain sellaista mystisyyttä, jota ei voi järjellä selittää. Yritän suhtautua tähänkin vaiheeseen lempeästi (en ole näin ymmärtäväinen väsyneenä), sillä tämäkin tilanne tulee muuttumaan.
 Eli pienempi lapsi oli vihdoinkin unilla ja isompi katsoi YouTube Kidsistä väritys ja Diy -tutoriaaleja. Hänen mielestään se  on parasta puuhaa mitä voi sunnuntaina keskipäivällä tehdä ja siksi ollaan sovittu että sillä hetkellä hän voi katsoa niitä sitten. Puuvärit on jotain sellaista, mistä minulle tulee mieleen ala-aste aika. Väritin silloin paljon värityskirjoja. Muistan miten innoissani olin kun tajusin miten häivytetään värit painamalla kynää kevyempää tai kovempaa. Ja kuinka saadaan tasaista pintaa värittämällä kynällä pyöröliikkein. Olin mielestäni lopulta oikea varjostuksen mestari. Kuvassa tammikuuta eli tänä vuonna ikuista marraskuuta elävä minä haaveilee kesästä, väreistä ja lämmöstä. Vielä enemmän kuin kesää, kaipaan oikeita vuodenaikoja. Jospa tämä talvi on vain poikkeus ja saadaan vielä talvia jolloin järvissä on jääpeite ja lumi narskuu kenkien pohjassa.
piirros, kuvitus, puuvärit, Anna-Maria Mäkelä, kukka
eukalyptus, puuvärit, väritys, kuvittaja

Terveisin Anna-Maria

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co