Uudet leningit ja joulun kuulumiset

01 tammikuuta 2020

Tampere, Suomi


Hyvää alkanutta vuotta! Kerron nyt kahdesta jouluisesta mekosta, joita me perheen tytöt juhlapyhinä käytettiin ja vähän kuulumisia siinä sivussa. Toinen on itse tehty ja meidän kolmevuotiaalle Ellille, toinen secondhand löytö ja minulle. Molemmat on myös jouluisia, vaikka käy ne yhtälailla muihinkin vuodenaikoihin. Tällä hetkellä niiden viralliset nimet ovat tonttumekko ja pikkujouleninki.

Ellin mekko on poltetun punaisen värinen. Sävyä voi kutsua varmaan myös nimellä terracotta. Aattona sain valmiiksi isosiskolle saman tyylisen mekon röyhelöhihoilla, aikomus oli ottaa kuvia, mutta joka ikinen päivä olen unohtanut. Ompelin sitä hitaasti vaihe kerrallaan noin kahden kuukauden ajan, koska mokailin jatkuvasti vaikka kaava ei edes ollut kovin monimutkainen. Minulle tyypillistä näissä ompeluhommissa on se, että teen välillä uskomattoman paljon virheitä, mutta toisinaan luistaa aivan timanttisesti. Jälkimmäinen ihme kävi tuon Ellin mekon kohdalla. 

Tonttulakki on trikoota ja mekko on ommeltu harsokankaasta. Minun musta mekkoni on Upee -secondhand tapahtumasta Tampere -talolta. Täytyy vähän kehaista miten hyvä mäihä onkaan viimeaikoina kierrätyslöytöjen kanssa ollut. Ensin löysin olkkariin maton ja pöydän (Tori.fi kautta), nyt etsimäni pikkujoulumekon. Tässäkin varmaan pätee se sama laki kun noissa ompelujutuissa. Välillä onnistaa mutta monesti ei.

tonttulakki, punainen, kulkunen, harsokangas, joulumekko, ompelu, mekkotehdas

 Tänä vuonna joulua juhlittiin ensimmäistä kertaa meillä kotona. Käytiin ruokailemassa porukalla jouluaaton illallinen kauniissa Vaihmalan hovissa, muutoin hengailtiin joulun päivät aika rauhassa lähisuvun kesken. Kuusena toimi pieni huonekuusi ja tunnelmaa loi muutamat kynttilät. Vaikka koristelut oli aika vaatimattomat, oli meillä aika jouluisaa silti. Löytyi riisipuuroa mantelilla, joku laulamassa extempore joululaulua kuten "tip-tap" tai "porsaita äidin oomme kaikki" sekä tonttulakki kulkusella. 

Välipäivinä kävin tyttöjen kanssa Keiteleellä mummolassa, jossa oli ah niin ihanan lumista. Tampereella on satanut sen verran että päästiin kerran pulkkamäkeen. Pihla teki porkkananenäisen lumiukon tuijottelemaan ukin ja mummin ikkunasta sisälle. Uusi vuosi oltiin oman perheen kesken. Menin nukkumaan heti vuoden vaihtumisen jälkeen ja näin tosi villiä unta. Ostin loft -henkisen rintamamiestalon ja kävin kirpputorilla Antti Holman kanssa. Aamulla piti hetki totutella siihen ettei vuosikymmenen vaihtuminen tuonut mukanaan mitään noin radikaalia. 

En tee yleensä uuden vuoden lupauksia, mutta on muutamia asioita joita haluan vuonna 2020 tehdä. Otan nyt tammikuussa osaa Vegaanihaasteeseen. Tosin aika lempeästi senkin aloitin itsetehdyillä kalapuikoilla kun oli kirjolohta jääkaapissa.  Aion myös piirtää tänä vuonna enemmän ja kehittää omaa tyyliäni taiteilijana. Loppukesän puolimaraton harjoitukset on hyvää vauhtia käynnissä. Kaikkea kivaa tekemistä ja haastetta siis tulevalle vuodelle. 

tonttulakki, punainen, kulkunen, harsokangas, joulumekko, ompelu, mekkotehdas, riine

ompelu, mekko, paperikuusi, joulkoriste, joulu, askartelu, annan tirpat, Nappinja, harsokangas,
Mekkokangas: Double gauze, Nappinja
Kaava: Mekkotehdas -kirjan Riine -mekko
Origami paperikuuset: Taittele paperista kuusi - Hääräämö


Terveisin Anna-Maria

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co