8 asiaa meidän pääsiäisestä

29 maaliskuuta 2018

Tampere, Finland
Parin kuukauden kuluttua ole yhtään lunta. On kummallista ajatella, että tämän valkoisen ja hienoja pakkaspäiviä täynnä olleen talven jälkeen tulee kevät ja tuolla jään alla on oikeasti maata, josta kasvaa ruohoa ja kukkia. Ja siellä jossain mönkii matoja ja ötökät horrostaa kivenkoloissa. Näitä asioita mietin tänään bussipysäkillä, kun huomasin erään tietä reunustavan kiveyksen tulleen esille lumen alta. Aurinko oli sulattanut siihen lämpimän kohdan ja se lumeton laikku näytti ihan keväältä. 


En ole aikoihin kertonut minun ja tyttöjen kuulumisia, joten päätin tehdä sen kymmenen kohdan pääsiäisaiheisena erittelynä. Seuraavana siis minun (ja vähän meidän perheen muidenkin) pääsiäisen kohokohdat TOP 8.

1. HERKUT

Kiistaton ykkössija tämän juhlapyhän herkuissa minulla ja Pihlalla on suklaa. Erityisesti suklaamunat, itse tarkennan vielä että Kinder -merkkiä pitää olla. Meillä ei olla yhtään perinteikkäitä juhlapyhien ruokailujen suhteen, ja yleensä noukin juhlista jonkin kivan aiheeseen liittyvän ruuan herkuteltavaksi. Toisin kuin muut meidän perheessä, tykkään myös mämmistä ja pashasta. 

Virpomisoksat, pajunkissat, silkkipaperi, annantirpat, paperiaskartelu

2. PIENET LELUT

Ysärin lapset muistaa varmasti ne kovamuoviset kilpparit, leijonat ja muut kaverit. Voi kun kaipaan sellaisia kestäviä ja symppiksiä Kinder -yllätyksiä! Voisin puhua tästä aiheesta pitkään ja niin teinkin viimeksi eilen iltapäivällä, kun paljastui että kaverillani oli aika hieno kokoelma näitä aarteita. Tuntuu että kaikki tämän vuosituhannen puolella avaamani yllätysmunat on sisältäneet heppoisia ja ihan tylsiä leluja. Uusin juttu yllätysten saralla on nähtävästi saada super pieniä värikyniä tai esineitä, jotka paljastuvat salakavalasti tusseiksi. Niiden teho riittää muutaman väritystuokion verran, jonka jälkeen ne saa nakata roskiin. Eli voi niitä hyviä aikoja! 

pajunkissat, annantirpat, pääsiäinen, vesivärit, maalaus, pääsiäispupu

3. PIENIMMÄN PURUVIMMA

Nuorimmaisella on vihdoinkin ne kaksi ylähammasta, joita niin hartaasti odotettiin ja lisää on tulossa. Elli on viime viikot jyrsinyt ahkerasti niin dubloja, pahvilaatikoita kuin ruisleipääkin. Äidin kauhistukseksi kaikenlaisia pikkuleluja pyörii kielen päällä, en tiedä onko jotakin jopa nielty. Myös edellä mainittuja yllätyksiä saa noukkia suusta, kun ne varoituksista huolimatta jää joskus lattialle tai pöydän kulmalle.

4. VIRPOMISOKSAT

Tämän vuoden oksat on samaa sarjaa kun viime vuoden kisut. Tarvikkeina oli pahvia, silkkipaperia ja kuumaliimaa. Kiitos mummille kun toit meille oksia.

5. PÄÄSIÄISPUPU

Minulla ja pääsiäispupulla on diili. Piirsin palmusunnuntain aamulle aarrekartan, johon oli merkattu yllätysten paikat tuntomerkkeineen. Pupu kävi heittämässä aarteet edeltävänä yönä suunniteltuihin paikkoihin. Toteutin Pihlalle aarrejahdin myös viime vuonna ja se oli ihan menestys! Piilotetut jutut oli tietenkin suklaamunia, joilla herkutellaan nyt  viikonloppuna.

Munien maalaus, mustikka, pääsiäinen

6. MUNIEN MAALAUS

Me on maltettu maalata vain muutama muna, mutta jos tykkää sinisistä sävyistä, kannattaa tutustua mustikalla maalaamiseen. Kotoa saattaa löytyä myös paljon muita aineita, joilla saa pääsiäismunansa väritettyä, kuten esim. kahvi tai vadelma.

7. RAIRUOHO

Tämän vuoden ruohosta tuli harva kuin mikä. Päiväkoti onneksi pelasti kun lapset olivat kasvattaneet kotiin viemisiksi mukilliset tuuheaa ohraa. Meidän harva viljelys on siitä hyvä, että sinne mahtuu käyskentelemään ihan hirveän suuri määrä pikkutipuja.  

8. PUKEUTUMINEN

Pihla tykkää lepakoista ja onkin viime vuodet ollut pääsiäisenä sekä vappuna aina lepakko tai musta kissa. Virpomaan mentiin minä huivipäisenä perinteisenä noitana ja hän tietenkin mustana lepakkona. Elli jäi tänä vuonna kotiin. Kuvittelin hänet jo mielessäni mitä söpoimmäksi pikkunoidaksi huivissa, poskien mustissa täplissä ja essussa, mutta seuraavana vuonna sitten. Muutenkin me tehtiin täsmävirpomiset vain pariin tärkeään paikkaan.

Vesivärit, akvarelli, pääsiäinen, pajunkissat, pääsiäispupu, annan tirpat, vesiväritaide, pastellisävyt

Me vietetään seuraavat yönseudut Espoossa siskoni luona, jossa on tyttöjen pienenpieni serkkutyttö ja kaksi ihan oikeaa kissaa. Minulla kun on vaan se eksoottinen musta lepakkokissa. 

Tipuisat ja kivat pääsiäiset teille! Kuulemisiin!


Ei kommentteja

Copyright © Annan tirpat. Blog Design by SkyandStars.co