Narureppu softshellistä + ohje

18 marraskuuta 2019

Tampere, Suomi
Tein tämän narurepun itselleni jo keväällä, mutta koska se on osoittautunut oikein käteväksi ja kivaksi, jaan teillekin siitä kuvia inspiraatioksi ja tekemäni ohjeen. Repun ompelu on helpoista helpoin, siinä ei ole vuorta eikä materiaalina käyttämääni softshelliä tarvitse siksakata reunoista, sillä kangas ei purkaudu. Repun reunat huolittelin huvikseni saumurilla, mutta pelkällä ompelukoneella pärjää hyvin.

Softshell ei ole varsinaisesti täysin vettä pitävää vaan vähän huokoista ja tavallinen, vähän paksumpi universal -neula käy ompelemiseen. Tämä siis tiedoksi jos mietit kannattaako käyttää kosteussulkukankaisiin soveltuvaa mikrotex neulaa. Materiaali on siitä hyvä, että sen voi pyyhkiä puhtaaksi, ei ole välttämätöntä pestä heti jos sattuu likaantumaan. Avaimia ja muita pieniä tavaroita varten tein kassiin pienen vetoketjullisen pussukan.

Softshell, vettä hylkivä kangas, diy, käsityö, ompelu, ohje, vaaleanpunainen, pionit,


ohje narureppuun, diy, kuvallinen ohje, ompelu, reppu, lahjaidea, nyöri, ompelu, kuvitus

Olen käyttänyt omaa reppuani suht kevyisiin kantamuksiin, salivaatteisiin ja sen sellaisiin, mutta jos repun täytyy kestää enemmän painoa, suosittelen leveämpää nyöriä ja alaosaan erillisiä lenkkejä joihin narut voi pujottaa.  Alla muutama havainnoillistava kuva työvaiheista. Ainiin, ja koska salilla käyminen on ikuisuustauolla, kuten juoksupostauksessa kerroin, reppu on ollut viime aikoina ihan vain arkikäytössä. Vaikka blogia lukiessa voisi saada sen käsityksen että tyylini on aika värikäs,  pukeudun yleensä mieluiten mustaan. Tämä reppu on aikamoinen väripilkku muuten tummassa tyylissäni, mutta tykkään silti. Onhan tuo pinkki pionikangas aika suloinen.


Narureppu, diy, ohje, ompelu, annan tirpat, tutoriaali, itse tehty,
Helppo ohje, diy, nopea, narureppu, lahjaidea, tutorial, reppu, kangasreppu, itse tehty, ommeltu

Softshell materiaalina arveluttaa minua pesussa irtoavan mikromuovin vuoksi. Tiedän että omat pesut on pienen mittakaavan harmi, mutta mieluiten haluaisin tehdä vähemmän haitallisia ratkaisuja. Jos asia kiinnostaa enemmän, kannattaa lukea Puutalobaby blogin teksti aiheesta. Sielllä on myös hyvää infoa mikromuovia keräävistä pesupusseista. Sellaista ei minulla vielä ole, mutta voisin hankkia. Olen pyrkinyt välttämään softshell ja fleecevaatteita, mutta muutamia löytyy. En esimerkiksi voinut olla ompelematta Pihlalle ulkohousuja hänen valitsemastaan softshellistä, niistä tuli ihan lempparit. Iloiset keltapinkit. Narurepusta jäänestä jämäpalasta tein vielä tabletille suojuksen.

Pionit- kangas ja nyöri on ostettu Nappinjasta.

Terveisin Anna-Maria 

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co