Minikokoinen jumpsuit ja keväinen takki

05 toukokuuta 2017

Helsinki, Suomi
Baby Jumpsuit, Vauvan Jumpsuit, Vauvan haalari, Pastel Jumpsuit, Jumpsuit ompelu

Diy vauvan lelu, Baby theething toy, Art Gallery Fabrics, AGF Nested Gathering
Lasten takki, Vauvan jumpsuit, Art Gallery Fabrics, AGF Nested Gathering
Baby jumpsuit, Newborn jumpsuit sewing, Art Gallery Fabrics, AGF Nested Gathering


Vapusta on vierähtänyt jo melkein viikko ja vieläkin meillä matelee ilmapalloja pitkin lattioita. Puhalsin niitä Pihlan mieliksi suuren määrän ja kaikki on yhä tosi tärkeitä vaikkei niillä enää leikitä. Mieli tekisi poksautella ne pois mutta ehkä reilumpaa on siirtää ne ulkoilemaan parvekkeelle. Vappu oltiin siis kotona niin kuin ajattelin ja kutsuttiin kavereita kylään. Sen iloitteleva tunnelma on tavallaan jatkunut koko tämän viikon. On puhallettu saippuakuplia, herkuteltu muutamaan otteeseen jätskikioskin kulmilla ja korkattu katuliituilukausi. Tyttäreni on välillä yksisarvinen, keijukainen tai mitä ikinä keksiikään.

Tein Pihlalle kevättakin, tälle lämpimälle  viikolle juuri sopivan. Pienelle jota vielä odotellaan, ompelin jumpsuitin. Minulla on vain yksi ainokainen Ottobre-lehti ja en malttanut innostukseltani hankkia muita numeroita, joten sen ohjeilla mentiin. Vatkapuuron värinen kevättakki on mallia Against the Wind (OB 1/13). Päälliskangas Eurokankaan ulkoilukangasta ja vuori Art Galleryn AGF Rosewater Tears, ostettu Nova Melinalta. Olen aika varma että tuosta vaaleanpunaisesta pisarakankaasta tulisi mulle ihan täydellinen kesämekko. Takin kanssa seurasin tarkkaan ohjetta, siinä poikkesin että hupun reunaan tein ylimääräisen koristuksen. Vetoketjun lukkoon muotoilin fimomassasta marmorikuvioisen helmen.

Jumpsuit olikin sitten paljon kokeilullisempi. En malttanut etsiä sopivaa kaavaa vaan sovelsin samaisen lehden käännettävää froteehaalaria, Kirahvia. Halusin vinon vetoketjun ja sen muokkaaminen vaati vähän kikkailuja. Lopputulos on mielestäni tosi söpö, mutta en ole varma onko tuo muoto vähän hassu. Haalarin ompelu oli kuitenkin aika nopeaa ja kivaa, niin onnistun paremmin sitten seuraavalla kerralla. Vaaleansininen fleece ja harmaa trikoovuori löytyi Eurokankaan palalaarista. Hupussa ja selkämyksessä käytin Art Galleryn AGF Nested Gathering- kangasta. Samasta pilkkukankaasta ja puurenkaasta tein myös vauvanlelun.

Vauvan saapumisesta vielä sen verran että neuvolassa arvioitiin vielä ainakin viikon odotusaikaa. Kieltämättä alkaa jo vähän jännittää. Mukavaa viikonloppua!


Ottobre Against the Wind, Art Gallery Fabrics, AGF Rosewater Tears, lasten takki ompelu
Ottobre Against the Wind, Art Gallery Fabrics, AGF Rosewater Tears, lasten takki ompelu


Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co