Kalenterini Bullet Journal

28 huhtikuuta 2017

Helsinki, Suomi

Aloin huhtikuun alkupuolella pitämään Bullet Journalia. Olen kai ihan trendien orja kun ensin Konmaritin kotini (joka on muuten edelleen tosi hyvä juttu) ja nyt haluan järjestää myös ajatuksiani toimivan kalenterisysteemin avulla. Minusta on kiinnostavaa löytää tapoja helpottaa arkea ja nämä edellä mainitut keinot tuntuu toimivan tosi monella muullakin, joten ne on varmasti kokeilemisen arvoisia juttuja. Olen luonteeltani aika sinkoileva ja saan mieleeni päivittäin asioita joita haluaisin tehdä. Yritän siis minimoida niitä kurjia asioita, niin kuin siivoamista pääasiassa, jotta voisin keskittyä enemmän vaikkapa Pihlan kanssa leikkimiseen tai johonkin inspiroivaan ompelu/kuvitusprojektiin.Olen monta kertaa yrittänyt aloittaa omatekoista kalenteria muistivihkoon. Lukioaikana koin ettei valmiit kaupan kalenterit vaan ajaneet asiaansa, sillä niitä ei voinut soveltaa omaan käyttöön sopiviksi. En kuitenkaan keksinyt oikeanlaista logiikkaa, millä kalenterin saisi toimimaan ja tähän asti olen pärjännyt paperilappujen, minulle toimimattomien kalenterien ja kännykän muistutusten avulla. Eli tietysti olin hyvin kiinnostunut kun luin bujon toimintaperiaatteista, juuri näinhän se pitää tehdä!

Mun Bullet Journal toimii kalenterina, luonnosteluvihkona ja suunnittelupaikkana erilaisille käsitöille, ompeluksille ja sen sellaisille jutuille. Jatkossa voin laajentaa kategorioita sitten ihan oman mieleni mukaan. Inspiroivinta tässä kalenterimallissa on tuunattavuus. Kaikenhan voisi tehdä myös hyvin yksinkertaisesti, mutta se ei selvästi ole mun juttu. En ala selittämään bujon toimintaperiaatetta sen kummemmmin, sillä aiheesta on kirjoitettu hyvin jo monessa paikassa. Esim. todella inspiroivia kuvia ja tekstiä löytyy Colour me- blogista ja HS:n artikkeli kertoo kalenterin pitämisen perusperiaatteen. Sitten on tietysti Pinterest ja sen pohjaton määrä bujoiluideoita. 

Tähän mennessä kalenteri on toiminut käytössä melko hyvin. Tykkään ruksia siihen tehtyjä hommia ja nautin siitä että näen kerralla mitä kaikkea olenkaan saanut aikaan. Vielä ongelmana on menojen ja muistettavien asioiden merkkaaminen. Otan tärkeistä päivämääristä usein valokuvan kännykkään enkä enää jaksa merkata sitä erikseen kalenteriin, toisaalta eipä sekään ole kovin vaarallista. Teen niin kuin hyvältä tuntuu. Mutta bujoilu on kyllä inspiroivaa ja jäsentää vähän paremmin ajankäyttöäni. 

Me ajateltiin etsiä viikoloppuna jäätelökioski ja maistella kotona kaupan simaa. Koska olen kuin vappupallo niin juhlahulinat on tänä vuonna aika maltillisia. Kävin aamulla ostamassa Pihlalle yksisarvisasun, joka on ihan varmasti menestys. Nyt odotan malttamattomana että nään neidin yllättyneen ilmeen kun hän palaa päiväkodista. Ihanaa Vappua!

Bujona toimiva vihko Paper Shop, pieni muistivihko Harjun Paperi, Kissaviivotin Nova Melina. Loput tarvikkeet  on vanhoja aarteita.

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co