Vaaleanpunainen mekko ja kuvia heinäkuulta

09 joulukuuta 2017

Tampere, Suomi
Kun nämä kuvat otettiin viime heinäkuussa, oli tosi lämmintä, värikästä ja aurinko paistoi. Ihan erilaiset puitteet siis kuin nyt. Meidän pesueen nuorin oli saanut edellisenä päivänä nimen ja olin hyvillä mielin siitä, että pienen kunnaksi järjestetyt kemut oli sujuneet paremmin kuin osasin kuvitella. Me käytiin siskoni Julian ja vauvan kanssa kävelyllä Pispalassa ja en voinut kun vaan tuijotella niitä huimia maisemia. Huipulla oli ihan hiljaista, lukuun ottamatta lintujen laulua ja satunnaista puuskutusta, kun taas yksi kuntoilija oli kivunnut Pispalan portaiden huipulle. Talojen välistä näki sekä Näsi- että Pyhäjärven. Näin joulukuun puolessa välissä ei edes muista kunnolla miltä lämmin aurinko tuntuu ihoa vasten tai kuinka värikästä ulkona voikaan olla. 
Minulla on syy miksen ole julkaissut näitä kuvia aikaisemmin. Mietin silloin että kuvat on aika ikävästi ylivalottuneita, kun kuvauspäivänä oli niin aurinkoista ja valot ja varjot näkyy turhan selvästi. Oikeasti se ei johtunut siitä. Kun katsoin jälkeenpäin itseäni näissä kuvissa, en näyttänyt omasta mielestäni ihan normaalilta. Olin eri muotoinen kuin ennen raskautta ja siihen oli vaikea tottua. En uskonut että tulen julkaisemaan näitä kuvia. Nyt puolta vuotta myöhemmin en tunne enää yhtään niin voimakkaita tuntemuksia ja vähän ihmettelen omaa kriittisyyttäni. Näytän juuri siltä kuin mitä viime kesänä olin eli kahden pienen lapsen äidiltä, joka ei ehkä ole ehtinyt harjata hiuksiaan ja on valvonut vähän liikaa. Hyvä kuitenkin että kuvat oli vielä tallessa, sillä tuosta päivästä on mukavia muistoja. Ulos sai lähteä huolettomasti kesämekossa, kunhan vaan aurinkorasvan ja lasit muisti ottaa mukaan. Julian kanssa on muutenkin aina niin kivaa ja vauva nukkui koko vaunuilun ajan.
Mekko on muuten yllätys yllätys se Mekkotehtaan iäinikuinen Inger. Seuraava mekko on ihan eri mallia, lupaan. Se on jo suunnitteilla. Omana lisäyksenä malliin tein vyön ja pidemmän helman. Kangas on upea  Art Gallery Fabric -AGF Rosewater Tears, Nova Melinan Karuselli -kaupasta. 

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co