Kissankellomekko

06 maaliskuuta 2022

Tampere, Suomi

Ostin ompelukoneen! Näin viikon kokemuksella voin sanoa että paras ostos aikoihin. Minulla on aika paljon ompelukokemusta, vaikka en ole omistanut koskaan ihan omaa ompelukonetta. Kun asuttiin siskon kanssa yhdessä, meillä oli yhteinen kone, joka sitten lähti hänen mukaansa. Sen jälkeen lainasin tarvittaessa äidiltä.  Ensimmäinen valmistunut ompelus upouudella Singerilläni on tämä mekko. 

Uusi mekko


Mekon malli on rennolla otteella itse mietitty. Halusin väljän mallin, jossa on mukavan huoleton olla töissä ja kotonakin. Ainut miinus on etten lisännyt taskuja, mutta en malttanut kun halusin äkkiä valmista. Valikoiva tämä minun keskittymiskykyni, kun yleensä maltan hoitaa kaikenlaisia askareita hyvinkin huolellisesti ja pikkutarkasti, mutta joskus sitten nopean inspiraation syttyessä haluan päästä lopputulokseen niin pian kuin mahdollista.

Olen tehnyt kankaassa olevan kuosin itse ja sen nimi on Kissankello. Ajattelin sen jo esitelleeni täällä blogissa, mutta en ollutkaan. Kuosin alkuperäinen sävy on sininen, niin kuin nimikin antaa olettaa. Tämä vaaleanpunainen väriversio on erityisen kiva. Kuosi oli myynnissä Verson puodilla muutama vuosi sitten. Eniten olen pitänyt niistä kuoseista, joiden suunnitteluprosessi on lähtenyt käsin piirretystä tai maalatusta luonnoksesta. Niin myös tämä kuvioaihe on alkujaan käsin piirretty. Hauskaa tutkia alkuperäisiä luonnoksia ja suunnittelun eri vaiheita näin jälkikäteen.

Kissankello luonnokset


Kissankello by Anna-Maria Mäkelä

Sininen Kissankello by Anna-Maria Mäkelä

Värikäs Kissankello -kuosiKissankellomekko


Seuraavana korjaan lasten vaatteita ja ompelen tyllihameen, johon ostin kankaat kauan aikaa sitten. Meillä oli tämä viikko talvilomaa ja isä ja äiti oli kylässä. Käytiin iskän kanssa hiihtämässä. Mukavaa että maaliskuussa on Tampereella vielä hyvät ladut. Mietteet alkaa olla jo keväässä ja kesässä, siksi kai se tyllihamekin on toteutettavien vaatteiden listalla.

Terveisin Anna-Maria

Ei kommentteja

Copyright © Annan tirpat. Blog Design by SkyandStars.co