Makramee seinävaate pitkillä hapsuilla

29 toukokuuta 2020

Tampere, Suomi
Valoisat toukokuun illat on kiva viettää, kuinkas muutenkaan kuin harjoitellen erilaisia solmuja! Olen pitkään haaveillut meidän makuuhuoneen seinälle itse tehtyä makrameeta ja nyt kun aika salli, päätin ryhtyä hommiin. Suosin meidän makkarin sisustuksessa valkoisia sävyjä. Vaaleat pellavalakanat on ihanan raikkaat ja muutenkin tykkään siitä miten viherkasvit pääsee oikeuksiinsa kun muuten on aika eleetöntä. Vuokra-asuntoa ei viitsi tapetoida, mutta saattaapa olla että jos saisin valita, voisi seinille valikoitua aika värikäs tapetti. Pastellisävyinen, runsas ja kukikas. Nyt kuitenkin mennään vaaleilla väreillä, niihin en kyllästy varmaan ikinä.

Tässä makrameessa lankana on valkoinen Lankavan Chunkymop. Chunkymop on kierrätyspuuvillasta valmistettua moppilankaa. Suosin löysäkierteisiä lankoja jotka voi hapsuttaa kauniisti.
Lankava Chunkymop makrameelanka
Makrame ohje seinävaate

Tähän makrameetyöhön käytin ohjeena YouTubesta löytyvää Sasha MACRAMESSAGE tutoriaalia. Lankaa kului noin puolitoista kerää, yhdessä kerässä on 700g lankaa. Leikkasin omaan työhöni ohjetta pidempiä lankoja, sillä halusin hapsutuksen jatkumaan alemmas. Tutoriaalin lopussa työhön kiinnitettävät tupsut jätin kokonaan pois. 

Jos mietit, ryhtyäkö tekemään ensimmisenä makrameetyönä tämän tyyppistä aika isoa solmeiluhommaa, niin ainakin tämä ohje oli minusta hyvin selkeä. En ole tehyt vielä kovin paljoa makrameita, mutta muuten kaikenlaisia käsitöitä harrastaneena tämän tekeminen kävi ilman suuria ongelmia. Muutaman kerran meinasi solmut eksyä väärään paikkaan, mutta onneksi huomasin virheet äkkiä. Videotutoriaalissa nuo ruudut oli tasasivuisempia, omassani ne vähän venyy. En alkanut kuitenkaan purkaa, sillä minusta ne on noin kauniit ja antaa työlle ripauksen boheemia ilmettä. Eniten aikaa meni lankakierteiden avaamiseen hapsuiksi. Tämä malli olisi ihana myös Sofia Knotterin langoista tehtynä, Knotterin langat on löysemmällä kierteellä ja helpompi avata. 
Hapsuttuva valkoinen makrameelanka
Boho makuuhuoneen sisustus

Jäin vähän koukkuun tähän solmeiluun. Mietin tänään että aika ihanaa kun itse tekemällä saa juuri sellaisia sisustusjuttuja kun tykkää. Seuraavana tarve on parille amppelille. Lankavalla on muuten sivuillaan inspiroivia ilmaisohjeita, suosittelen tutustumaan jos esimerkiksi sisustaminen itse tehdyillä tekstiileillä kiinnostaa. Haluaisin tehdä ainakin virkatun maton, solmeillun verkkokassin ja makramee -tyynynpäällisen. Minusta uusista käsityöprojekteista haaveilu on kiva vaihe, eikä kaikkia ideoita välttämättä tarvitse toteuttaa. Kaikelle on oma aikansa.

Tänään lapset jää kesälomalle. Ostin pakkaseen jäätelöä, vähän houkuttaa leipoa masikkapiirakka siihen kaveriksi. Palaan blogiin makrameeideni kanssa vielä toistekin, ainakin juttua niistä amppeleista on luvassa!Terveisin Anna-Maria

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co