Tallinnan Vanhassakaupungissa lasten kanssa

28 kesäkuuta 2018


Meidän juhannus vierähti kivasti Tallinnan Vanhassakaupungissa. Enimmäkseen keli oli aurinkoinen ja lämmin. Kävelymatkalla satamasta majoituspaikkaan vaan ripotteli vähän vettä. Seurueeseen kuului mummin ja ukin lisäksi mun pikkusiskot ja pieni Lumi-vauva. Minun perheen pienten tyttöjen seurassa lomaa ei ehkä voi kutsua rauhalliseksi, mutta olipa hauskaa päästä vähän reissuamaan, kovasti olin matkaa odottanutkin.

Kokosin alle muutamia meidän matkan kohokohtia ja hyväksi todettuja juttuja, jospa näistä löytyyi jotain uutta ja mielenkiintoista sinulle, jos suunnitelmissasi on käydä lomailemassa Tallinnassa. Itselleni kaupunki ei ole kovin tuttu, joten aina löytyy jotain uutta koettavaa ja tutkittavaa. 
Tallinna, kukat, pionikimppuja, Annan tirpatVanha kaupunki, blue sky, annan tirpat, loma

MAJOITUS

Yövyimme Vanhankaupungin keskustassa OldHouse apartmentsin huoneistoissa. Meidän perheelle oli oma olohuoneen ja makuuhuoneen asunto, ja toisille vähän isompi, kahden makkarin, keittön ja olohuoneen huoneisto. Oli kerrassaan rentoa astella asunnolta suoraan kaupungin kaduille ja aina ei tarvinnut mennä syömään ravintolaan, sillä kokkailemaan pystyi omassa keittiössä. Ainut hankaluus oli huoneistoihin vievät kapeat ja jyrkät rappuset, jotka oli pienten lasten kanssa aika haastavat. Vaunut saatiin kulkemaan yläkertaan taiteltuina. 

Ikkunoista avautui näkymät naapuritalojen tiilikattoihin ja kaupungin kapeille mukulakivikaduille. Sisustus oli kauniisti vanhaa tyyliä ja lautalattiat narisi kotoisasti. Luulen että Pihla  on omaksunut minulta tyylin kehuskella ylenpalttisesti kaikkea kauniiksi kokemaansa. Siellä me kuljettiin pitkin kämppää ihmetellen vuorotellen, miten suloisia kukkakoristeita olikaan esillä tai kuinka kauniisti raskaat, tumman violetit verhot reunustivat ikkunoita. Ravintola Rataskaevu 16 sijaitsi saman talon alakerrassa. Illalla sieltä kuului tunnelmallinen vieno puheensorina. Olipa mukavaa että valitsimme tämän majoituksen hotellin sijaan. Suosikkipaikkani oli ikkunasyvennys, josta avautui näkymä vanhalle kaivolle. Luin kirjaa ja tarkailin pienen aukion ohi silloin tällöin tepastelevia ihmisiä. Entisaikaan Rataskaevun kaivoon uhrattiin kissanraatoja siellä asuvalle Näkille, vesi arvatenkin saastui. Jälkeenpäin kuulin, että olimme asuneet kummittelevan paholaisen seinänaapureina, mutta hän oli rauhallinen sinä viikonloppuna. En huomannut mitään yliluonnollista säpinää.

Hotelli, majoitus, vanha kaupumki, Tallinna, loma lasten kanssa


RUOKA

Kävimme syömässä Restoran Scheelissä. Vähän yllätyin miten tyylikäs paikka olikaan kyseessä. Ravintolan sisätiloissa ruokaili meidä lisäksemme vain muutama muu, monet viihtyivät ulos katettujen pöytien ääressä. Oli oikeastaan tosi kiva ettei asiakkaita ollut enempää, sillä kaksi vauvaa ja viisivuotias pitivät huolen säpinästä. Tarjoilija toi Pihlalle leikittäväksi pienen matkalaukun, mistä paljastui mielenkiintoisia pikkuleluja. Se rauhoitti ravintolakokemustamme aika paljon. Söin kahviherne-munakisorisoton ja jälkiruuaksi pistaasi-pannacottaa. Kiva paikka, suosittelen! 

Tallinnan ravintolat, vanha kaupuki, ravintolasuositus


MUITA KIVOJA JUTTUJA 

Suunnitelmallisuus, varsinkin ruokailujen suhteen on tosi kiva juttu. Olipa mukavaa istuutua menomatkasta suoraan Laivan buffettiin, matka meni joutuisasti kun kaikilla oli täydet vatsat ja hyvä mieli. Myös muut ruokailut kannattaa varata etukäteen, esim. tableonline.fi on hyvä. Rataskaevu 16 ja samalla kadulla sijaitseva Vegan Restoran V ottavat varauksia sähköpostilla. Juhannuksen vuoksi molemmat paikat oli täynnä jo useamman viikon etukäteen. Näissä paikoissa käyn sitten seuraavalla kerralla.

Sikäläisen juhannuksen aattoiltana päätettiin lähteä siskojen kanssa muutamalle lasilliselle. Tässäkin pieni suunnittelu olisi ollut paikallaan, sillä moni kiva paikka sulki ovensa normaalia aikaisemmin. Haaveissa siintäneet hienot drinkit jäi juomatta, mutta oli huskaa käydä pitkästä aikaa siskojen kanssa oluella parissa matkan varrelle sattuneessa bubissa. 

Muuten meidän pieni loma oli vailla ohjelmaa. Oli hauskaa käydä kävelyillä ja viettää aikaa yhdessä, ihastella taloja taidokkaine kaiverruksineen ja ovineen sekä tutkia suloisia kukkaistutuksia. Meidän yksivuotias oli ottanut ekat kävelyaskeleensa alkuviikosta ja viipotteli menemään minkä ehti. Tasapaino kehittyi niin kaupungin epätasaisilla kävelykaduilla kuin  myös kallistelevassa laivassa. Pihla pääsi puhaltamaan jättimäisiä saippuakuplia ja oli muutenkin yhtä hymyä koko tyttö. Tallinnan monien panorama paikkojen joukosta kivuttiin tällä kertaa Kohtuotsan näköalatasanteelle. 

Tallinna lasten kanssa, vanha kaupunki, Annan tirpat, kävelevä vauva, taaperon sandaalit


Eckerö line, matkustus, laivalla Tallinnaan

Mietittiin, että tehdään samanmoinen matka joskus vielä uudestaan, kivaa oli. Viimeksi kun käytiin Virossa talvisaikaan, oltiin kylpylähotelli Viimsissä. Kesällä kaupunkilomailu on kivaa ja rentoa myös lasten kanssa.

Terveisin Anna-Maria 

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co