Mama ja Mini Neulomon kuvauksissa

07 toukokuuta 2018

Tampere, Finland
Annan tirpat, Anna-Maria Mäkelä, kotimaiset vaatteet, ekologiset vaatteet, Nokian neulomo, Koivu-kuosi

Minulla ja Pihlalla oli ilo viettää huhtikuinen aamupäivä Neulomon valokuvamalleina. Kuvaustilanne oli rento ja Lotta Polviander sai ikuistettua studiollaan meistä kauniita ja iloisia kuvia. Niistä ei juurikaan huomaa sitä jännitystä mikä meillä oli, olihan tämä sentään eka mallikeikka ikinä.

Neulomo on minulle tuttu merkki. Ostin ekan mustan Marika-tunikan muutama vuosi sitten ja se on yhä yksi lemppareistani. Pidin sitä paljon raskausaikana legginsien kanssa, mutta nykyään yhdistän sen useimmiten sukkahousujen ja ballerinojen kanssa. Ihanan rento vaate. Ostopäätökseeni vaikutti silloin todella paljon Neulomon syntytarina, kuinka Nokian Neulomo Oy vuonna 2016 päätti rohkeasti jatkaa Nanson tehtaalla kotimaisten vaatteiden valmistusta. Suomen tekstiilitehtaat olivat jo pääosin siirtäneet tuotantoaan ulkomaille. Kotimainen tuotanto oli jo kasvava trendi, mutta ei vielä tarpeeksi suuri että sitä olisi uskallettu korostaa mainonnassa ja uskottu että sillä olisi vaikutusta asiakkaiden ostokäyttäyttymiseen. Työskentelin tuolloin myyjänä tekstiilituotteiden parissa ja asiakkaat olivat todella usein kiinnostuneita kuulemaan tuotteiden valmistusmaan. 

Neulomon toiminnan avoimuus ja vuorovaikutus muiden kotimaisten toimijoiden ja asiakkaiden kanssa on ihailtavaa. Yhteistyössä on voimaa, myös kotimaisessa tekstiiliteollisuudessa. Myös Neulomon innovatiivinen ote uusiin materiaaleihin ja ekologinen ajattelu kiinnostaa. Tästä tuoreena esimerkkinä Remium- neulossekoite, joka sisältää puukuitua ja leikkuujätepuuvillaa. 

Mustavalkoinen mekko, kotimaiset vaatteet, ekologiset vaatteet, Nokian neulomo


En voi sanoa että olisin aina miettinyt vaatteideni eettisyyttä. Opiskeluaikoina ja pitkään sen jälkeenkin ostopäätökseeni vaikuttavia tekijoitä olivat ulkonäon ja käyttötarkoituksen ohella hinta ja materiaalit. Nyt jälkeenpäin ajatellen tuntuu kummalliselta, etten edes tekstiilimuotoilun opintojeni aikana hirveästi pohtinut, kuka vaatteeni valmistaa. Tykkäsin kyllä jo silloinkin ommella itselleni mekkoja ja ilahduin aina tehdessäni hyviä löytöjä kirppiksellä. Nyt pyrin harkitsemaan vaateostojani hyvinkin tarkkaan suosien mieluiten Suomalaista tai vastuullisesti muualla tuotettua. Kotimaisten ja tyylikkäiden vaatteiden löytäminen on tänä päivänä jo paljon helpompaa kuin vuosikymmen sitten ja uusia mielenkiintoisia vaatemerkkejä nousee jatkuvasti. Lempivaatteessani tunnen itseni kauniiksi ja sen pukemisesta tulee mukava olo, mutta sen lisäksi erityisen rakkaan siitä tekee taustalla oleva tarina, laadukkaat materiaalit ja vastuullisuus. 


Annan tirpat, kotimaiset vaatteet, ekologiset vaatteet, Nokian neulomo

Mekkojen kuosi on Anna Huovialan suunnittelema Koivu. Päälläni on Aino-mekko ja Pihlalla Hippa-mekko. Muut Mama ja Mini- malliston vaatteet ovat nähtävissä ja tilattavissa vastuullisiin brändeihin keskittyneessä nettikauppa WeecosissaPihla tokaisi kuvat nähtyään että toi seepramekko on hieno. 


Kuvat: Lotta Polviander Photography

Mukavaa toukokuista viikkoa!. 

2 kommenttia

Tuuletuksia Jantunen kirjoitti...

Heippa, ihanat Neulomon mekot ja ihanat äiti ja tytär :) Ja ihanaa äitienpäivää myös huomenna <3

Anna-Maria Mäkelä kirjoitti...

kiitos <3

Copyright © Annan tirpat. Blog Design by SkyandStars.co