Syntymäpäivän vaahtokarkkikynttilät

03 helmikuuta 2018

Tampere, Finland


Minulla on selvästi meneillään unien näkemisen kausi ja elämäni unimaailmassa onkin todella kiinnostavaa. Vuoden alku on kulunut sairastellessa ja arkisten askareiden parissa, niin melkein elokuvia lähentelevät unikokemukset on tähän saumaan aika hauskoja. Ehkä alitajuntani yrittää kertoa minulle, että nyt tarvittaisiin jotain hurjempaa toimintaa kuin päivittäin toistuvat rutiinit aamupuurojen keittämisineen. 
Kolme yötä takaperin lähdin siskojen kanssa Tukholmaan kanootilla. Itämeri oli muuttunut poukkoilevaksi koskeksi, josta nuorin sisko kalasti tottunein ottein taimenia tai lohta. Ämpäri vaan kolisi matkaeväiden karttuessa. Se oli hurja ja hauska uni. Koski oli raikas eikä pelottanut yhtään, huimapäisesti vaan paineltiin menemään. Matka oli selvästi määränpäätä tärkeämpi, sillä heräsin ennen rantautumista Ruotsin rannalle.
Mutta toissayön uni oli vielä parempi, se on ehkä yksi kaikkien aikojen suosikeista. Se kilpailee ykkössijasta unen kanssa, jossa vauva muuttui suuri silmäiseksi ja valkoiseksi kissanpennuksi. Ehkä tämä voittaa kuitenkin sillä pidän vauvoista vauvoina. Tässä uudessa suosikkiunessani minulle oli leivottu syntymäpäiväkakku. Se oli muhkea kermaunelma jossa oli amerikan pastilleja ja vaaleanpunaisia nonparelleja. Kaiken komeuden kruunasi vaahtokarkkikynttilät! Siinä oli viisi kynttilää jotka oli siis tehty ihan oikeasta vaahtokarkista. En saanut puhaltaa kakkukynttiöiden liekkiä heti pois, sillä piti odottaa että ne vaahtikset löllöytyy sisältä niin kuin nuotiolla. Puhaltamisen jälkeen ne täytyi heti syödä. Heräsin siihen että maistoin ihanan pehmeän ja tahmaisen vaahtokarkkihötön suussa. En tiedä voiko olla parempaa herätystä. Kiitos mielikuvitus ja unimaailma. 


Kanootilla Tukholmaan uni merkitsee tietysti orastavaa matkakuumetta ja säpinän kaipuuta, mutta vaahtokarkkiuni on hieman kryptisempi. Ehkä halusin ilahduttaa itseäni, sillä onhan tänään mun synttärit. Kolmekymmentäyksi, oikein hyvä luku juhlistettavaksi vaahtokarkein. 

Viime viikolla kirjoitin meidän vauvan unikoulusta ja väliaikatietona todettakoon että se todella toimii. Meillä nukutaan (ainakin toistaiseksi) hyvin ja omissa huoneissa. Mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co