Jouluiset mekot ja piparkakkutalo

27 joulukuuta 2016

Ompelu, Tytön mekko
mekon ompelu, mekkotehdas. Inger, Marimekko, annan tirpat
annan tirpat, ompelu, joulu, yöpaita


Ompelin jouluksi meille perheen tytöille mekot. Omaani valikoitui kankaaksi Marimekon Kuusikossa ja malliksi hyväksi havaittu Inger Mekkotehdas aikuisille -kirjasta. Pihla toivoi itselleen valkoista ja varpaisiin asti yltävää prinsessamekkoa. Kankaat tähän yöpukumaiseen ja keveään rimpsumekkoon otin vanhoista lakanoista ja muista tyyliin sopivista rippeistä. Söpö ja tykätty siitä tulikin vaikka etu ja takapuoli on tehty erilaisista kankaista. Liekö minun vaikutustani että neidin lemppariväri on valkoinen. 

Piparkakkutalo, annan tirpat, paperimuotit,

joulu, piparit, valokinen, annan tirpat

Piparkakkutalo, joulu, annan tirpat

Meidän tekemiset Pihlan kanssa liittyi joulua edeltävällä viikolla suureltaosin pipareiden tekoon. Ensin niitä käytiin leipomassa sekä koristelemassa pikkujouluissa ja sitten innostuttiin tekemään vielä muutama pellilllinen kotonakin. Siinä sivussa valmistui myös piparkakkutalon perustukset. Suunnittelin itse kaavat perusmalliin. Parannettavaa ensikertaan jäi ainakin tuohon epävakaaseen savupiippuun. Pikeerin käyttö oli myös ensikertalaiselle aika haastavaa mutta aika kivaa kuitenkin.

Joulu oli hyvin samanlainen kuin aina, sellainen ihana ja kotoisa. Aattona mummolan pihamaa täyttyi tuoreesta lumesta ja joulupäivänä sitä oli jo niin paljon että saatiin aikaan lumilinna ja porkkananenäinen ukko. Meidän vuosi vaihtuu kotona Helsingissä. Pikkusisko täyttää 18 ilotulitusrakettien paukkuessa taustalla ja sitä tietenkin on tarkoitus railakkaasti juhlistaa. 

Terveisin Anna-Maria

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co