Joulukalenteri

07 joulukuuta 2016




Tykkään juhlista ja tietenkin joulusta. Mielestäni lähes aina jotain kivaa tapausta voi juhlia fiiliksestä riippuen pienesti tai isosti, mutta ainkin edes ajatuksen tasolla. Pienen lapsen kanssa ei aina huvita koristella tai leipoa hienoa kakkua, mutta silloin asian ajaa yhtä hyvin vaikka strösselillä ja kynttilällä koristeltu, lautaselle kumottu jäätelöpaketti. Kahtena edellisenä vuonna meidän perheen jouluvalmistelut on olleet lähempänä jäätelöpakettitasoa, mutta nyt olen aistivinani pientä preppausta ainakin jouluaskartelujen saralla. Olen tosi iloinen siitä että minulla on intoa toteuttaa juttuja joiden tekeminen on niin mieluisaa. Nyt esittelen teille tekemäni joulukalenterin, joka on aika kiva vaikka itse sanonkin.

Joulukalenterin rakennusmateriaalina käytin pääasiassa puuhelmiä, valkoista pahvia, kukkien käärepaperia ja pellavalankaa. Pidän ihan hirveästi alusta alkaen itse tekemisestä tai ainakin ajatus siitä houkuttaa. Usein sattuu niin että projektin keskivaiheilla tämä jääräpäinen tee-kaikki-itse mentaliteetti alkaa kaduttaa. Myös nyt numeroita piirrellessä ja paperipusseja taitellessa mietin että ehkäpä jotain voisi myös ostaa valmiina. Tosin nyt osaan taitella pussin paperista hyvinkin sutjakasti ja piirtää hetkessä lehtikranssin. 

Pihla arvostaa tietenkin huomattavasti enemmän kalenterin herkkuja kuin ulkonäköä. Pusseista löytyy karkkeja, rusina-askeja ja jouluaattoa lähestyttäessä myös pieniä leluja. Jälkeenpäin pohdin, että jokaisen päivän kohdalla tai ainakin viikonloppuina olisi voinut paljastua jonkin sen päivän askarteluihin liittyvä juttu. Ehkä sitten ensi vuonna pussitan kortintekotarvikkeita, piparkakkumuotteja ja muuta sellaista. 

Muovailin myös joulukuusenkoristeita soodataikinasta ja fimomassasta, mutta ajattelin palata niihin vähän myöhemmin useamman kuvan kera. Oikein kivaa joulunodotusta! 

 

Ei kommentteja

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co