Kukkamekko

08 helmikuuta 2016

00100 Helsinki, SuomiSunnuntai-iltana halusin tehdä mekon. Toimeen ryhtyminen oli kolkutellut mielessä muutamia viikkoja ja sopiva kangas vartoi hyllyssä. Hurautin lopulta vaatteen aika nopsasti kasaan ja ihmettelen edelleen miten se olikaan niin helppoa. Yleensä nämä jutut on vaikeita. Aika monesti ompeluhommat loppuu siihen kun hermostun koneelle joka ei toimi. Tulin lukeneeksi jostain että usein vika on neulassa ja uuteen työhön kannattaa aina valita uusi. Ja miten hyvä neuvo se olikaan! Nyt kaikki toimi.

Hieman malttamattomuus iski loppua kohden. Lankarulla hupeni yllättäen olemattomiin enkä malttamattomana voinut olla jatkamatta loppua vähän väärällä värillä. Mekon kauneusvirheenä kulkee siis helmassa ja hihansuissa musta ommel. Nyt haaveilen vaaterekillisestä näitä lisää ja useissa eri väreissä.

Kangas on Eurokankaasta, kaava Mekkotehdas aikuisille -kirjan Aino-mallista hieman mieleiseksi muokattuna. Kuvausapuna toimi ihana sisareni Johanna.

2 kommenttia

Sintu kirjoitti...

Kaunis mekko ja kiva blogi sulla, Ansku! Kävin lukemassa joskus jo aiemminkin ja nyt muistin tämän uudelleen.
Minä sain joululahjaksi tuon kirjan ja kaavat olen jo piirtänyt tuosta ja Vilmasta, mutta vielä en ole ehtinyt ommella. Mutta hyvältä näyttää, ehkä tästä inspiroituneena saan omankin mekkoprojektin etenemään! Tähän saakka olen ommellut lähinnä vaan Iivolle ja siskonlapsille. :-)

Anna-Maria Mäkelä kirjoitti...

Kiitos! Kiva kuulla sinusta :) Vilma on tosi kaunis malli. En minäkään ihan hirveästi ole ennättänyt ompelukoneella surautella mutta eipä tuo nyt kovin vaikeaa ollut kun oli niin helpot ohjeet. Mukavaa kevättä sinulle ja teidän perheelle!

Copyright © Anna-Maria Mäkelä. Blog Design by SkyandStars.co